Događanja u Novigradu i okolici

Kao i čitava Istra, Novigrad ljeti vrvi događanjima, bilo da je riječ o koncertima, pučkim svečanostima, festivalima ili sportskim eventima

Razonodite se i razveselite uz čašu vina, ukusnu hranu ili kulturne sadržaje.

Upoznajte nove ljude, kako domaće stanovnike, tako i putnike iz raznih krajeva Europe koji su jednako opijeni ljepotama i duhom mediteranskog gradića i njegove okolice.

I poput svake od stotina generacija putnika prije njih – bit će jednako očarani burnom prošlošću, osebujnom kulturom i tipičnom istarskom gostoljubivošću.


Gnam-gnam fest održava se nekoliko puta tijekom ljeta. Uvečer se na štandovima uz obalu mora gostima nude posebne morske delicije, a sve prati vesela glazba.


Astro party Lunasa večer je proslave drevnog keltskog kalendara uz astronomsko promatranje nebeskih tijela, i prigodnu ponudu „astro-jela i pića’’ te ambijentalnu glazbu.


Fešta Sv. Pelagija, tradicijska proslava gradskog sveca zaštitnika, popraćena je koncertima, sportskim igrama, gastronomskom ponudom na štandovima duž novigradskog Mandrača, vatrometom…


Parkfest je manifestacija koju su mladi Novigrađani pokrenuli ne bi li omogućili promociju još neafirmiranih umjetnika – glazbenika, likovnjaka, književnika, performera i filmaša.


Foto ex tempore dovodi vrhunske fotografe u naš grad, na jesenski međunarodni foto-natječaj. Fotografiranje na zadanu temu završava skupnom izložbom uz druženje svih dragih gostiju.


Susret hrvatskih pjevačkih zborova manifestacija je sa svrhom dokazivanja postignuća i najvrjednijih ostvarenja amaterskoga zborskog pjevanja u Hrvatskoj.