NOVIGRAD ISTRA

Čarobni Novigrad

Novigrad predstavlja spoj tradicije, stila i gostoljubivosti. Ovdje možete, šetajući starom srednjovjekovnom jezgrom, doživjeti duh prošlih stoljeća, prepustiti se okusima tradicionalne kuhinje i diviti se neskromnoj ljepoti Jadrana i netaknutih plaža.

O NOVIGRADU

Novigrad - antički grad

Novigrad je antički gradić smješten na poluotoku na zapadnoj obali Istre, točno na pola puta između Umaga i Poreča. Razvio se na otočiću koji je u 18. stoljeću spojen s kopnom. Sačuvao je srednjovjekovnu mrežu ruševina, palača, zidina i kula s kojih se branio.

Aktivnosti

Novigrad je, od najudaljenijih mu točaka istarskog poluotoka, udaljen svega sat vremena vožnje. Zato će vam iz Novigrada, poželite li aktivniji i življi odmor, čitava Istra biti na dlanu.

Više

Gastronomija Istre

Kralj istarske kuhinje svakako je tartuf, a vino i maslinovo ulje ovog podneblja još su u antičkom svijetu bili cijenjeni proizvodi kojima su Istrani uspješno trgovali. Morate probati i istarski pršut, jednu od najpoznatijih istarskih delicija.

Više

Istra

Istra je najveći hrvatski poluotok smješten na zapadnoj jadranskoj obali. Gotovo čitavom zapadnom stranom od Savudrije na njenom sjevernom dijelu do rta Kamenjak na južnom, prostiru se ribarski gradići, otočići, skrivene uvale, plaže, polja i prekrasni vidikovci. 

Više

Čarobni Novigrad

I danas će na novigradskim ulicama posjetitelji sjesti i uživati u neobaveznim razgovorima, upijajući tijek života ribarskog mjesta uz čašu malvazije, muškata ili terana.

Više

Događanja

Novigrad ljeti vrvi događanjima, bilo da je riječ o koncertima, pučkim svečanostima, festivalima ili sportskim eventima.

Razonodite se i razveselite uz čašu vina, ukusnu hranu ili kulturne sadržaje.

Više

Kultura i povijest

Novigrad se prvi put spominje 599. godine u pismu pape Grgura I. ravenskom nadbiskupu Marinijanu. Mnoge kulturne institucije podsjećaju na dugu povijest grada Novigrada.

Više